Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Радуловић - Фијалка: Црна Гора и Украјина ће динамизирати сарадњу у предстојећем периоду

Објављено: 29.01.2021. 19:31 Аутор: МВП

Министар вањских послова Ђорђе Радуловић састао се данас са отправницом послова у Амбасади Украјине Наталијом Фијалком. Министар Радуловић је изразио задовољство односима између двије земље, заснованим на пријатељству и међусобном разумијевању, те исказао интерес за интензивирање политичког дијалога у периоду који слиједи. Како је истакао, посебну пажњу треба посветити унапређењу економске сарадње као кључне области за развој билатералних односа.

 

Шеф црногорске дипломатије упознао је саговорницу са кључним усмјерењима Владе у погледу вањске политике, гдје чланство у НАТО, преговори са ЕУ и добросусједска сарадња остају у врху приоритета. На тој линији, истакао је да Црна Гора подржава политику „отворених врата“ у оквиру НАТО, те честитао Украјини на статусу Унапријеђеног партнера у оквиру Алијансе.

 

Отправница послова Фијалка честитала је министру ступање на дужност, сагласивши се са оцјенама међудржавних односа које карактерише висок степен комуникације и садржајне сарадње, уз простор за додатну динамизацију политичких контаката. Она је посебно захвалила министру на подршци Црне Горе кључним вањскополитичким приоритетима Украјине. На тој линији, Фијалка нагласила да је црногорска експертиза у погледу европске интеграције од великог значаја за украјински вањскополитички курс, имајући у виду да је Црна Гора препозната као лидер у преговарачком процесу са ЕУ.

 

На састанку је било ријечи и о актуелној друштвеној ситуацији у нашим земљама у контексту пандемије, са нагласком на планове за имунизацију ризичних група становништва. Такође, договорен је наставак комуникације по питању интензивирања свеукупне сарадње.

 

 

 

 Министарство вањских послова

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?