Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Спроведене контроле у циљу заштите права интелектуалне својине у Котору

Објављено: 15.07.2022. 23:00 Аутор: уип

Управа за инспекцијске послове, Одсјек за Тржишну инспекцију је у појачаном надзору, у периоду од 01.07 до 14.07.2022.године, вршила контроле примјене прописа који регулишу заштиту права интелектуалне својине, по службеној дужности, као и по захтјевима носилаца права интелектуалне својине (општим и појединачним захтјевима) са циљем да се спријечи њихово неовлашћено коришћење и злоупотреба. Контролама су обахваћени привредни субјекти који се баве прометом текстила и галантерије, као и субјекти који неовлашћено користе заштићени знак/жиг путем рекламе, као и других роба чијим прометом се могу повриједити права интелектуалне својине.


Код пет субјеката надзора у Котору, утврђене су неправилности у дијелу повреде жига робне марке „Гуцци“, „Марц Јацобс“, „Лоуис Вуиттон“, „YСЛ“, „Цристиан Диор“ и „Прада“.

Због утврђених неправилности предузета је мјера одузимања робе и то 22 комада женских торби у укупној вриједности од 8.990,00€, а за учињене прекршаје на основу Закона о жигу, издато је 10 прекршајних налога у износу од 10.000,00€.

Заступници носиоца права жига наведених робних марки биће обавијештени како би исти покренули поступак код надлежног суда.

Тржишна инспекција ће, поред осталих области надзора, и у наредном периоду наставити са овом врстом контрола у свим општинама, како би се обезбиједио већи степен заштите права интелектуалне својине у нашој земљи.

ПР Служба Управе за инспекцијске послове

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?