Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Трећи Регионални координациони форум ЕУ ТАЦТА

Објављено: 05.11.2008. 20:41 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У Бечићима ће се у четвртак, 06. новембра 2008. године, одржати Трећи Регионални координациони форум ЕУ ТАЦТА. Пројекат ТАЦТА (Техничка подршка царинским и пореским управама) отпочео је 01. марта 2008. године.

Њиме управља италијанска царинска агенција, а спроводи се у пет земаља Западног Балкана Албанији, Босни и Херцеговини, УНМИК-у (у складу са УНСЦР 1244), Србији и Црној Гори. Претходни регионални форуми одржани су у Тирани и Риму.
Форуму ће присуствовати представници Европске комисије из Директората за проширење, Директората ТАXУД-а (Дирекорат за царине и порезе ЕУ) и директори Управа царина/Пореских управа корисиница ТАЦТА пројекта.

У име ТАЦТА конзорцијума, учесницима форума ће се обратити директор Регионалног пројекта ТАЦТА Наталина Цеа.

Пројекат ТАЦТА додијељен је јавно-приватном конзорцијуму ИТАЦА (међународна техничка подршка царинској и пореској управи) путем европског тендера, а промовише га италијанска царинска агенција. Овај пројекат омогућава јачање постојеће и успостављање нове сарадње између европских царинских и пореских управа и управа земаља укључених у пројекат. На тај начин постижу се важни економски и институционални циљеви, као што су јачање робне размјене кроз транспарентни регулаторни оквир, веће учешће и утицај Европе у процесу стабилизације и придруживања на Балкану, јачање административне сарадње на спрјечавању превара и илегалне трговине, спрјечавању трговине кривотвореном робом и заштити права интелектуалне својине, односно спрјечавању и борби против евентуалних кривичних дијела у вези увоза/извоза робе и услуга.

На форуму ће бити обрађиване теме у вези реализације Пројекта ТАЦТА, са акцентом на примјену Плана регионалних активности - постигнуте резултате, "Бенцхмаркинг" вјежбе, радионице, семинаре, заједничке студијске посјете и обуку. Такође, разговараће се и о прогресу у оквиру СЕМС пројекта (Систем за размјену података у Југоисточној Европи). Биће приказане и прве информације о резултатима спроведене мониторинг мисије за пројекат ТАЦТА.

Форум ће бити одржан у хотелу "Сплендид", са почетком у 09,15 сати.

Представници медија могу присусвовати отварању форума и поздравним говорима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?