Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Пета министарска конференција о сарадњи у области граничне безбједности у Југоисточној Европи

Објављено: 20.02.2008. 18:16 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Пета министарска конференција о сарадњи у области граничне безбједности у Југоисточној Европи, коју организују Министарство унутрашњих послова и јавне управе Црне Горе и Женевски центар за контролу оружаних снага (ДЦАФ), биће свечано отворена у четвртак, 21. фебруара 2008. године, у 15:00 часова, у хотелу "Сплендид" у Будви.

У току уводног засиједања, којим ће предсједавати министар унутрашњих послова и јавне управе Црне Горе Јусуф Каламперовић и директор ДЦАФ-а, амбасадор Теодор Винклер, присутнима ће се обратити предсједник Владе Црне Горе, господин Жељко Штурановић, потпредсједник Европске комисије, господин Франко Фратини, шеф делегације Европске Комисије у Црној Гори, господин Клајв Рамболд, министар унутрашњих послова Републике Словеније, господин Драгутин Мате и министар унутрашњих послова Републике Хрватске, господин Берислав Рончевић.

Министри унутрашњих послова Албаније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Македоније и Србије ће разговарати о резултатима који су постигнути у њиховим земљама, првенствено оним који се тичу остваривања девет кључних циљева утврђених Министарском декларацијом из 2006. године. Такође, делегације це презентовати извјештаје о постигнутом у области интегрисаног управљања границом у току 2007. године и расправљати о имплементацији стратегија предвиђених за период од 2008. до 2011. године. Учествоваће и представници ФРОНТЕXА (Агенције Европске уније за координацију оперативне сарадње у области граничне безбиједности), Европске комисије, Пакта стабилности, ОСЦЕ-а, ПАМЕЦА, ИОМ-а, као и представници делегација Европске уније и ОСЦЕ-ових мисија из земаља региона.

Током првог дана Конференције, у 16:30 сати, биће потписан Меморандум о стратешком партнерству између Министарства унутрашњих послова Републике Словеније и ДЦАФ-а. Уводно засиједање и потписивање Меморандума је отворено за представнике медија. Такође, у 17:00 сати, сниматељи и фоторепортери могу снимити групну фотографију учесника Конференције.

Крајем другог радног дана, 22. фебруара у 16:00 сати, обавиће се свечано потписивање докумената Конференције, билатералних споразума и годишњег плана за 2008. годину, које ће потписати министри унутрашњих послова Албаније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Македоније и Србије.

Састанак експерата у вези имплементације Конвенције о полицијској сарадњи у Југоисточној Европи, као и састанци шефова Граничних полиција и директора Полицијских академија из Југоисточне Европе, биће одржани у суботу, 23. фебруара.

Акредитације за представнике медија, заинтересованих за праћење Министарске конференције, потребно је извршити на број фаxа : +382 86 774 909.

За додатне информације контактирати:

Министарство унутрашњих послова и јавне управе ЦГ
Гордана Кривокапић
е-маил: муп.кабинет@цг.yу
Моб. телефон: 00 382 67 289 227

ДЦАФ
Горан Крстески
е-маил: г.крстески@дцаф.цх
Пхоне: 0041 22 741 77 57


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?