Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: ИВ састанак Савјета министара културе земаља Југоисточне Европе

Објављено: 11.03.2008. 23:33 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У Загребу ће се од 13 - 15. марта 2008, у организацији Министарства културе Републике Хрватске, одржати ИВ састанак Савјета министара културе земаља Југоисточне Европе, на коме ће учествовати министар културе, спорта и медија Црне Горе Бранислав Мићуновић.

На састанку ће бити ријечи о развоју регионалног дијалога у Југоисточној Европи, јачању културне сарадње и размјене међу умјетницима, експертима и институцијама, и о питањима културне политике у оквиру европских интеграција. Изражено је и интересовање за наставак сарадње на пољу заштите и ревитализације културне и природне баштине, укључујући и сарадњу засновану на резултатима Регионалног програма за културну и природну баштину Југоисточне Европе 2004-2008 (РПСЕЕ), која је допринијела јачању сарадње у цијелом региону.

Учешће на састанку искористиће се и за билатералне сусрете са министрима културе и званичницима међународних организација које се баве заштитом и промоцијом културне баштине, који ће присуствовати дводневном састанку у Загребу.

У делегацији Црне Горе, поред министра Мићуновића, налазе се и помоћник министра за међународну сарадњу и европске интеграције Новак Адзић, помоћник министра за културну и природну баштину Предраг Малбаша и виши савјетник у Министарству културе, спорта и медија Гордана Трипковић.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?