Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Семинар за чланове Комисије за усмјеравање дјеце

Објављено: 18.03.2008. 22:40 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министарство просвјете и науке, у сарадњи са УНИЦЕФ-ом и Хандицап Интернатионал, организује други семинар за чланове Комисије за усмјеравање дјеце са посебним потребама.

Сврха семинара је обука чланова Комисије, како би се унаприједио тимски рад, мијењала пракса и примијенио социјални а не само здравствени приступ у процјењивању способности и спремност дјетета за инклузивно образовање. То је иновативни концепт и он представља основ реформе засноване на индивидуалним потребама сваког дјетета да учествује у квалитетном систему образовања, који поштује једнако права за све.

Фацилитатор семинара ће бити Аида Хакими Османбеговић, а кофацилитатор др Соња Васић (Хандикап Интернационал). На семинару ће учествовати од 30 34 учесника чланови новоформиране мултидисциплинарне конисије различитих професија из 15 општина (позвани су психолози, педијатри, социјални радници, дефектолози, родитељи и представници НВО сектора).

Семинар ће се одржати од 19 21. марта 2008. године у хотелу "Панорама" у Петровцу.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?