Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Свечано отварање новог објекта у којем ће бити смјештени дио Министарства просвјете и науке, Завод за школство, Испитни центар и Центар за стручно образовање

Објављено: 03.04.2008. 22:49 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У петак 04. априла 2008. године у 11,00 сати, одржаће се свечаност поводом отварања новог објекта, у којем ће бити смјештени дио Министарства просвјете и науке, Завод за школство, Испитни центар и Центар за стручно образовање. На церемонији ће говорити предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић и министар просвјете и науке проф. др Сретен Шкулетић.

Пројекат је реализован из кредитног аранжмана вриједног 15 милиона еура, који је за потребе црногорске просвјете закључен између влада Црне Горе и Мађарске. Укупна површина тог објекта износи 4.130 м² и садржи 88 канцеларија, 3 библиотеке, 4 сале за састанке, 3 сале за обуку, ресторан, салу за штампу и паковање, техничке просторије, магацински простор, архив за тестове и комуникације. Опремљен је савременим системом видео надзора, кабловским системом за телефонију и рачунарско умрежавање, контролом приступа просторијама са посебном намјеном, противпожарним системом, агрегатским напајањем и напајањем стабилисаним напоном за рачунарску и електронску опрему, уграђен је лифт, санитарни чворови и одговарајуће рампе за особе са посебним потребама.

Инвестиција вриједна око 4.050.000 ЕУР реализована је преко Дирекције јавних радова Црне Горе. Извођач радова је била мађарска компанија КЕСЗ КФТ из Будимпеште, а посредник у послу фирма ИГП Фидија из Подгорице.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?