Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Сједница Комисије за европске интеграције

Објављено: 07.04.2008. 18:15 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Сједница Комисија за европске интеграције, којом предсједава потпредсједник Владе за европске интеграције проф. др Гордана Ђуровић, биће одржана данас у Подгорици. На дневном реду Комисије за европске интеграције наћи ће се Нацрт Националног програма за интеграцију Црне Горе у Европску унију за период 2008 2012, након чега ће бити у процедури разматрања, односно усвајања Нацрта документа од стране Владе Црне Горе.

Национални програм за интеграцију представља детаљан план активности неопходних да би Црна Гора била унутрашње спремна да преузме обавезе које произилазе из чланства у ЕУ до краја 2012. године. Такође, Национални програм ће служити не само као инструмент координације реформи на путу ка ЕУ и основа за израду годишњих програма рада Владе, већ и као транспарентна и добро припремљена информација о планираним реформама, намијењена Европској комисији и државама чланицама ЕУ, с једне стране, и црногорској јавности, с друге стране.

Овај стратешки документ конципиран је на бази најбоље праксе земаља које су ову фазу интеграција успјешно завршиле, и обухвата период од 1. јануара 2008. године до 31. децембра 2012. Планирани задаци у области хармонизације са правом ЕУ и успостављања и јачања институционалног оквира за примјену хармонизованог националног законодавства у сљедећих пет година подијељени су на краткорочне приоритете, за период до краја 2009, и средњорочне приоритете, за трогодишњи период који обухвата 2010, 2011. и 2012. годину.

Сједница Комисије за европске интеграције биће одржана данас, 7.априла а почиње у згради Владе Црне Горе (Велика сала, ул. Јована Томашевића бб), у 16.00 сати. Почетак сједнице можете снимити. Након састанка биће објављено саопштење за јавност.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?