Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар правде Црне Горе Мираш Радовић боравиће у званичној посјети Босни и Херцеговини

Објављено: 10.04.2008. 21:35 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министар правде Црне Горе Мираш Радовић са сарадницима боравиће у петак, 11. априла 2008. године, у званичној посјети Босни и Херцеговини.

Повод за посјету министра Радовића Босни и Херцеговини је потписивање Протокола о сарадњи Министарства правде Црне Горе и Министарства правде Босне и Херцеговине, као и Меморандума о разумијевању између Министарства правде Црне Горе, Високог судског и тужилачког савјета БиХ и Интернатионал Манагемент Гроуп.

Протокол између министартава правде Црне Горе и БиХ предвиђа сарадњу у пословима који спадају у њихову надлежност, укључујући свеобухватну и цјелисходну размјену искустава и пракси око усклађивања националних законодавстава са међународним и европским стандардима и модернизације правосудних система. Протокол, такође, предвиђа едукацију и обуку запослених у министарствима правде, сарадњу у извршењу кривичних санкција, борби против организованог криминала, трговине људима и дрогом, прања новца, корупције, тероризма и других кривичних дјела, чије сузбијање представља посебан међународни интерес.

Меморандум о разумијевању између Министарства правде Црне Горе, Високог судског и тужилачког савјета БиХ и Интернатионал Манагемент Гроуп, садржи обавезе и одговорност страна потписница у имплементацији тwиннинг пројекта Регионална сарадња у оквиру подршке независном и ефикасном правосуђу у Црној Гори. Пројекарт има за циљ реформу Судског савјета и прекршајног законодавства у Црној Гори, уз експертску помоћ Високог судског и тужилачког савјета БиХ и финансијску подршку Владе Краљевине Норвешке.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?