Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Потпредсједник Владе за европске интеграције Гордана Ђуровић боравиће у радној посјети Бриселу, Паризу и Хагу

Објављено: 14.04.2008. 22:50 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Потпредсједник Владе за европске интеграције проф. др Гордана Ђуровић боравиће од 14 18. априла 2008. године, у радној посјети Бриселу, Паризу и Хагу.

Потпредсједница Ђуровић ће у Бриселу потписати билатерални Споразум са генералним директором у Директорату за трговину Давидом О'Саливаном, о црногорским концесијама за робе и услуге. Потисивање тог Споразума резулатат је успјешно окончаних билатералних рунди преговора 27. фебруара 2008. у Женеви, када је Европска унија званично саопштила да је Црна Гора остварила значајан напредак у процесу приступања WТО и да је спремна да закључи билатералне уговоре о црногорским концесијама у области роба и слуга са Европском унијом.

Након Бисела, потпредсједница Ђуровић ће, на позив француског министра за европске послове Жан Пјер Жујеа и потпредсједника Владе и министра финансија Краљевине Холандије Вотера Боса, посјетити Париз и Хаг. Том приликом, она ће својим домаћинима презентирати прогрес остварен у процесу европских интеграција Црне Горе и планиране активности у наредном периоду, укључујући и представљање Нацрта Националног програма за интеграцију Црне Горе у ЕУ за период 2008-2012.године.

Потпредсједница Ђуровић ће, током боравка у Паризу, учествовати као гост и на међународној конференцији "Комуницирање са Европом - Перспективе политике проширења из угла Француске". На тој Конференцији, значајној за политику проширења региона Западног Балкана, она ће говорити о перспективама Црне Горе за приступање Европској унији и изазовима које стоје на том путу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?