Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Конференција Имплементација Грађанскоправне конвенције Савјета Европе о корупцији

Објављено: 18.04.2008. 19:15 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У Подгорици ће се, у организацији Управе за антикорупцијску иницијативу и Савјета Европе, 21. и 22. априла 2008. одржати конференција, на тему Имплементација Грађанскоправне конвенције Савјета Европе о корупцији.

Након усвајања Закона о ратификацији Грађанскоправне конвенције Савјета Европе о корупцији (децембра 2007.), Управа за антикорупцијску иницијативу је у складу са Акционим планом за спроводјење Програма борбе против корупције и организованог криминала, предузела активности на плану промоције Конвенције, како би се надлежни органи и институције и представници цивилног друштва упознали са садржајем и основним институтима тог међународног инструмента.

На конференцији ће бити презентиран кратак садржај Конвенције, са акцентом на мјере које је потребно предузети на националном нивоу, како би се осигурала пуна имплементација стандарда Савјета Европе у тој области. Такодје је предвидјено и излагање националних експерата о законској регулативи, од значаја за примјену Грађанскоправне конвенције.

Конференцију ће отворити министар правде Мираш Радовић, а након њега присутнима ће се обратити специјални изасланик Генералног секретаријата Савјета Европе Владимир Филипов и директор Управе за антикорупцијску иницијативу Весна Ратковић. Конференцијом ће предсједавати Ладо Лаличић из Одјељења Савјета Европе за економски криминал.

Конференција ће бити одржана у Зеленом салону хотела "Црна Гора", и почеће са радом у понедјељак 21. априла у 09,30 сати.

Програм рада Конференције налази се на web сајту Владе Црне Горе: www.влада.цг.yуDownload
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?