Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Семинар "Компјутерски криминал (сајбер криминал) законодавна подршка"

Објављено: 23.04.2008. 00:59 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Помоћник министра правде Бранка Лакочевић и шеф Одјељења Савјета Европе за компјутерски криминал и организовани криминал Жан Шарл де Корде, отвориће у сриједу 23. априла 2008. године у Подгорици, семинар на тему "Компјутерски криминал (сајбер криминал) законодавна подршка", који се одржава у организацији Савјета Европе.

У току семинара, господин де Корде ће упознати учеснике са Конвенцијом о сајбер криминалу, док ће о компјутерском криминалу у савременом друштву говорити тужилац из Португала Педро Вердеиљо. Међу предавачима су и правни савјетник у Министарству правде Естоније Марк Кунапу, који ће имати излагање о усалгашености законодавства Естоније са одредбама Конвенције, и португалски тужилац који ће презентирати мјере на националном нивоу, које се односе на процесно право и међународну сарадњу.

Другог дана саминара помоћник министра правде Црне Горе Бранка Лакочевић даће општи преглед ситуације и законодавства у области компјутерског криминала у Црној Гори.

Програмом семинара предвиђене су дискусије, експертски коментари и препоруке за имплементацију Конвенције о сајбер криминалу у црногорско законодавство.

Семинар ће се одржати у Жутом салону хотела "Црна Гора", и почиње са радом у 10,00 сати.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?