Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар правде Мираш Радовић на Годишњем сусрету министара правде и унутрашњих послова држава-чланица Процеса сарадње у Југоисточној Европи

Објављено: 29.04.2008. 18:22 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министар правде Мираш Радовић предводиће делегацију Црне Горе на Годишњем сусрету министара правде и унутрашњих послова држава-чланица Процеса сарадње у Југоисточној Европи, који се 30. априла одржава у Софији.

Тема овогодишњег сусрета у Софији су Изазови са којима се суочава полицијска и правосудна регионална сарадња у кривичним стварима екстрадиција и Европски налог за хапшење.

Министри правде и унутрашњих послова Региона размијениће искуства и размотрити моделе мултилатералне сарадње у области екстрадиције и извршавања Европског налога за изручење, а посебна пажња биће посвећена хармонизацији националних законодавстава са правним инструментима Савјета Европе и Европске уније који регулишу ову област.

Делегација Црне Горе исказаће спремност за потпуну сарадњу земаља Региона у усклађивању националних легислатива са правним инструментима Савјета Европе и Европске уније и указати на потребу тијесне и интензивне сарадње полиција и правосудних органа држава-чланица Процеса сарадње у Југоисточној Европи, на пољу које обухвата тема Конференције, нарочито у борби против организованог криминала, трговине људима и дрогом, прања новца, корупције, тероризма и других кривичних дјела која представљају све већи ризик за друштво и чије сузбијање представља посебан међународни интерес.

Учешћу црногорске делегације на конференцији претходиће сусрет министра Радовића са министром правде Бугарске Мигленом Тачевом, током којег ће бити размотрени модели сарадње министарстава правде у циљу подршке реформи црногорског правосуђа и усклађивања националног законодавства са европским и међународним стандардима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?