Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Делегација Владе Црне Горе коју предводи потпредсједник Вујица Лазовић учествоваће на XИ Евроазијском економском самиту

Објављено: 30.04.2008. 21:00 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Делегација Владе Црне Горе коју предводи потпредсједник Владе проф. др Вујица Лазовић, учествоваће на XИ Евроазијском економском самиту који се одржава у Истанбулу од 1. до 3. маја 2008.

Самит се сваке године одржава у организацији фондације Мармарис, групе за економска и друштвена истраживања и за циљ има унапређење односа између Европске уније и земаља централне Азије и Блиског Истока.

Учесници Самита су садашњи и бивши предсједници држава, премијери, потпредсједници влада, министри, лидери и представници националних, регионалних и међународних организација који ће се фокусирати на питања економске сарадње, енергије и регионалне безбједности.

Првог радног дана Самита, потпредјседник Лазовић ће, у оквиру сесије Стратегија енергетике и разрада алтернативних извора енергије имати излагање на тему Енерегетски ресурси као ограничења и изазов економског развоја.

У саставу делегације Владе Црне Горе је и министар унутрашњих послова и јавне управе Јусуф Каламперовић, који ће трећег дана Самита имати излагање на тему региоанлне безбједности.
Овом приликом планирано је и одржавање низа билатералних састанака, на којима ће се истаћи напори и значај који Црна Гора придаје регионалној сарадњи, очувању политичке стабилности и економском развоју.

Фондација Мармара Гроуп формирана је 1985. године и призната је од стране ОЕБС-а и кроз своје савјетодавне капацитете представља Турску у Економско-социјалном Савјету Уједињених нација. Активности Фондације се спроводе кроз: Платформу за ЕУ, Платформу за људска права и Платформу за Евроазијску сарадњу, а у циљу побољшања дијалога и разумијевање између влада и цивилног друштва. Фондација се током двије деценије постојања актвно укључила и у побољшање регионалне сарадње, у намјери да помогне у максимизирању могућности које обезбјеђује процес глобализације и минимизирању његових негативних ефеката.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?