Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Први састанак Подкомитета за царине и правила о поријеклу

Објављено: 15.05.2008. 18:15 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Први састанак Подкомитета за царине и правила о поријеклу, биће одржан у петак 16. маја 2008. године.

Састанак ће, као предсједавајући Подкомитета, отворити директор Управе царина Миодраг Радусиновић, у складу са Одлуком Заједничког комитета ЦЕФТА 2006 о успостављању три подкомитета, од којих се један односи на царине и правила о поријеклу, којим у 2008. години предсједава Црна Гора. Учесници састанка су представници царинских служби чланица ЦЕФТА Споразума (Албанија, БиХ, Србија, Хрватска, Македонија, Молдавија и УНМИК) и представници Министарства за економски развој.

Задатак Подкомитета је поједностављење и олакшање царинске процедуре и смањење формалности које се примјењују у трговини и разматрање проблема проистеклих примјеном Споразума.

На састанку ће бити обрађиване теме које се односе на хармонизовање легислативе са ЕУ царинским прописима, сарадњу између царинских органа у области правила о поријеклу, редовну размјену информација о примјени правила о поријеклу, унапређивање дијалога са привредним субјектима у циљу боље информисаности о процедурама потребним за добијање цертификата о поријеклу и разматрање мјера које треба предузети ради примјене дијагоналне кумулације у трговини са Европском Унијом.

Састанак ће бити одржан у хотелу Црна Гора у Подгорици, са почетком у 9.30 сати.

Отварању састанка могу присусвовати представници медија.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?