Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Радни састанци у оквиру редовних састанака Унапријеђеног сталног дијалога и Подкомитета за трговину, представника институција Владе Црне Горе и генералних директората Европске комисије

Објављено: 23.05.2008. 22:44 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У Подгорици ће 26. и 27. маја 2008. г. бити одржани састанак Подкомитета за трговину за имплементацију Привременог споразума и састанак Унапријеђеног сталног дијалога, на којима ће учествовати представници институција Владе Црне Горе и генералних директората Европске комисије, задужени за праћење одговарајућих секторских политика.

Према Програму рада, секторски састанак Пододбора за имплеметацију Привременог споразума биће посвећен секторским политикама у области трговине, индустрије, царина пореза и сарадње са другим земљама кандидатима.

На Пленарном састанку Унапријеђеног сталног дијалога, који ће отворити потпредсједник Владе за европске интеграције Гордана Ђуровић и директор Директората ЕК за проширење Пјер Мирел, у фокусу ће бити имплементација Привременог споразума, политички критеријуми и кључни приоритети Европског партнерства, држављанство и људска права, реформа државне управе и локалне самоуправе, успостављање правног и инстутуционалног поретка након стицања независности, борба против корупције и организованог криминала и регионална питања и међународне обавезе.

Представници институција Црне Горе ће током ових састанака, колегама из Европске комисије презентирати ажуриране и детаљне информације о постигнутом напретку у наведеним областима, у односу на предходни период.

Састанак Пододбора и секторски Унапријеђени стални дијалог о трговини, индустрији, царинама, порезима и сарадњи са осталим земљама кандидатима одржаће се 26. маја 2008. г. у згради Владе Црне Горе, ул Ј.Томашевића бб, од 09,00 до 18.00 сати.

Пленарни састанак Унапријеђеног сталног дијалога биће одржан 27. маја 2008. г. у згради Владе Црне Горе, ул Ј.Томашевића бб, од 9.00 до13.00 сати.


Уводна излагања предсједавајућих су отворена за јавност.

Акредитације новинара, сниматеља и фоторепортера можете извршити код Бироа за односе с јавношћу Владе Црне Горе путем тел-факса 242 566.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?