Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Састанак Евро-атлантског партнерског вијећа (ЕАПЦ) Атлантске савјетодавне групе за политику (АПАГ)

Објављено: 28.05.2008. 01:18 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министар иностраних послова Црне Горе Милан Роћен отвориће састанак Евро-атлантског партнерског вијећа (ЕАПЦ) Атлантске савјетодавне групе за политику (АПАГ) који организује Министарство иностраних послова, у сарадњи са НАТО. Састанак ће се одржати у хотелу Маестрал у Пржну 29. и 30. маја 2008. Учешће на састанку ће узети око 100 представника из 43 земље НАТО и Партнерства за мир. Циљ ових састанака је размјена мишљења о значајним питањима у области безбједности.

Учесници ће на састанку расправљати о сљедећим темама: Југоисточна Европа стабилизација кроз интеграцију, регионална сарадња и политика Евроатланстког партнерског вијећа према Југоисточној Европи; НАТО и партнери након самита у Букурешту: друга деценија Евро-атлантског партнерства, Декларација о сигурности Алијансе и могућа ревизија НАТО стратешког концепта као и проширивање партнерства изван евро-атлантског подручја; и на крају, заједничко суочавање са дугорочним изазовима сигурности.
Медији ће бити присутни на отварању конференције док ће радне сесије бити затворене за јавност.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?