Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Црногорска делегација на састанку Конституенце ММФ-а и Свјетске банке у Амстердаму

Објављено: 04.06.2008. 21:24 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Црногорска делегација, коју предводе министар финансија др Игор Лукшић и гувернер Централне банке Црне Горе Љубиша Крговић, отпутовала је у Амстердам, гдје ће од 6. до 8. јуна бити одржани састанци Конституенце Међународног монетарног фонда и Свјетске банке. Током трајања тог скупа црногорска делегација сусрешће се са потпредсједником Владе Холандије и министром финансија Вотером Босом, као и гувернером Централне банке те земље Нутом Велинком. Предвиђени су и разговор са специјалним гостом на састанку Конституенце, извршним директором ММФ-а Доминик Штраус Каном, као и низ билатералних сусрета са званичницима земаља чланица Конституенце.

На овогодишњим састанцима Конституенце биће ријечи о свјетској економији и приоритетима ММФ-а, стратегији Свјетске банке у земљама са средњим (просјечним) нивоом прихода, као и о посљедицама глобалног кредитног раста.

Црна Гора члан је Свјетске банке и ММФ-а од 18. јануара 2007. године. Чланица је и холандске Конституенце, која у ММФ-у заступа наше интересе и у чијем се саставу налази још 12 земаља: Холандија, Јерменија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Израел, Македонија, Бугарска, Кипар, Грузија, Молдавија, Румунија и Украјина. Министар финансија др Игор Лукшић је гувернер Црне Горе у чланицама групације Свјетске банке, а предсједник савјета Централне банке Љубиша Крговић гувернер у Међународном монетарном фонду.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?