Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Конференција за штампу поводом додјеле бесплатних уџбеника за школску 2008/09. годину

Објављено: 09.06.2008. 23:29 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министарство просвјете и науке, у сарадњи са Министарством здравља, рада и социјалног старања, организује у уторак 10. јуна 2008. године, конференцију за новинаре поводом додјеле бесплатних уџебеника за ученике који ће у школској 2008/09 похађати основне и средње школе у Црној Гори.

Министарство просвјете и науке, у сарадњи са Министарством здравља, рада и социјалног старања, организује акцију бесплатне подјеле уџбеника за дјецу чији су родитељи корисници материјалног обезбјеђења породице (МОП), те за дјецу са посебним потребама у инклузивном програму, дјецу у посебним установама, дјецу без родитељског старања и дјецу палих бораца.

У школској 2008/09. години, том акцијом ће бити обухваћене све основне школе и гимназије у Црној Гори, док ће се за ученике средњих стручних школа које испуњавају наведене критеријуме, обезбиједити новчана средства за куповину уџбеника. Ова акција ће се реализовати из средстава буџета оба министарства и за те потребе биће издвојено око 1.300.000 еура.
На конференцији ће говорити помоћник министра просвјете и науке Марко Јокић и помоћник министра здравља, рада и социјалног старања Снежана Мијушковић.

Конференција ће се одржати у сали за састанке Министарства просвјете и науке, са почетком у 12,00 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?