Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Потписивање уговора за израду студија оправданости и образаца пројектних докумената (ПДД) за пројекте Механизма чистог развоја (ЦДМ)

Објављено: 25.06.2008. 16:34 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У складу са Меморандумом о разумијевању између Министарства туризма и заштите животне средине Црне Горе и Министарства заштите животне средине, копна и мора Републике Италије о сарадњи у области животне средине, потписаном 11. новембра 2004. године и његовим анексима у области Механизма чистог развоја (ЦДМ) у оквиру члана 12 Кјото протокола, објављен је Позив за исказивање заинтересованости за кофинансирање израде студија оправданости и образаца пројектних докумената (ПДД) за пројекте Механизма чистог развоја (ЦДМ) и у складу са оцјеном Управног одбора шест италијанских фирми је проглашено најбољим за неколико пројеката у различитим секторима.

Ријеч је о сљедећим италијанским фирмама: Еурецна (у партнерству са ЕНГ Теам), Толо, Сирио Тецхно Гроуп Италиан Утилитиес Сцрл, МWХ и Агротец (у партнерству са Университà дегли Студи делла Тусциа), које ће се бавити реализацијом поменутих активности.

Помоћник министра туризма и заштите животне средине Синиша Станковић и овлашћени представници шест италијанских фирми, потписаће данас, 25. јуна 2008. године, уговоре за израду студија оправданости и образаца пројектних докумената (ПДД) за пројекте Механизма чистог развоја (ЦДМ). Предмет тих уговора су и бесповратна средства Владе Републике Италије за кофинансирање израде пројектне документације.

Потписивање уговора обавиће се у просторијама Министарства туризма и заштите животне средине, са почетком у 15 часова.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?