Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Делегација Министарства за економски развој коју предводи министар Бранимир Гвозденовић учествоваће на ИВ састанку Савјета министара Енергетске заједнице Југоистоцне Европе у Бриселу

Објављено: 26.06.2008. 19:00 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Делегација Министарства за економски развој, коју предводи министар Бранимир Гвозденовић, учествоваће на ИВ састанку Савјета министара Енергетске заједнице Југоисточне Европе, 27. јуна у Бриселу. Циљ састанка је допринос јачању укупне сарадње међу земљама Југоисточне Европе, што је предуслов за стабилност, економски раст и просперитет у том региону.

Министри ће на састанку бити упознати са извјештајем о имплементацији радног програма енергетске заједнице и осталим активностима, а биће размотрена и могућност проширења енергетске заједнице.

С обзиром да је рок за имплементацију одређених обавеза из Споразума о формирању Енергетске заједнице одложен за 1. јул 2008. године, састанак ће бити још једна прилика да
се дискутује о могућностима регионалне кооперације у области енергетског сектора, у циљу коначног испуњења обавеза које произилазе из Споразума.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?