Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Састанак Унапријеђеног сталног дијалога о иновацијама, људским ресурсима, информационом друштву и социјалној политици представника институција Владе Црне Горе и Европске комисије

Објављено: 11.07.2008. 21:54 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У Подгорици ће 16. јула 2008. године бити одржан секторски састанак Унапријеђеног сталног дијалога о иновацијама, људским ресурсима, информационом друштву и социјалној политици на којем ће учествовати представници институција Владе Црне Горе и генералних директората Европске комисије, задужених за наведене области.
Састанаку ће, испред Европске комисије, предсједавати шеф Јединице за Црну Гору и Србију у Генералном директорату за проширење Тереза Собиески, а испред Владе Црне Горе Секретар Секретаријата за европске интеграције Ана Вукадиновић и руководилац Групе за европске интеграције за области обухваћене састанком Милева Тодоровић.
Први дио састанка биће посвећен развоју људских ресурса и културне сарадње, кретању радника, координацији система социјалне сигурности, радном законодавству, родној равноправности, анти-дискриминацији, здравственој и заштити на раду, социјалном дијалогу, запошљавању и социјалној заштити и инклузији. Други блок биће посвећен оцјени прогреса који је Црна Гора остварила у области развоја информационог друштва, мреже електронских комуникација и сарадње у аудио визуелној области.
Представници институција Црне Горе презентираће колегама из Европске комисије ажуриране и детаљне информације о постигнутом напретку у у свим секторским политикама које су предмет извјештавања, с акцентом на кључне активности у периоду од претходног састанка одржаног новембра прошле године.
Састанак Унапријеђеног сталног дијалога одржаће се у згради Владе Црне Горе, ул Ј. Томашевића бб, од 09.30 18.00 сати. Уводна излагања предсједавајућих су отворена за новинаре.

Акредитације новинара, сниматеља и фоторепортера можете извршити код Бироа за односе с јавношћу, на тел-фаx 242 566.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?