Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Конференција о безбиједности на Западном Балкану

Објављено: 16.07.2008. 21:08 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министар унутрашњих послова и јавне управе Јусуф Каламперовић и директор Управе полиције Веселин Вељовић ће у четрвртак, 17. јула, отпутовати у Беч, гдје ће учествовати на Првом министарском састанку за имплементацију Конвенције о полицијској сарадњи у Југоисточној Европи, као и на Конференцији о безбиједности на Западном Балкану.

Конвенција о полицијској сарадњи у Југоисточној Европи је ступила на снагу 11. јула ове године, завршетком процеса ратификације свих уговорних страна, а на Првом министарском састанку министри ће имати могућност да сумирају постигнуте резултате, и дискутују о даљим корацима, како би се обезбиједила пуна имплементација Конвенције. Такодје, биће усвојена и Министарска декларација.

На Конференцији о безбиједности на Западном Балкану, чији је домаћин Министарство унутрашњих послова Аустрије, биће разговарано о мјерама за унапређење борбе против тероризма, могућностима за размијену биометријских података, безбиједности личних докумената, те развијању интеркултуралног дијалаога и будућим интеграцијама.

Такође је предвиђено да, током дводневене посјете Бечу, министар Каламперовић и директор Вељовић одрже низ билатералних састанака.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?