Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министарство туризма и заштите животне средине организује радни састанак црногорских институција са Државним секретаром у Министарству животне средине и уређења простора Републике Словеније др Митјом Брицељом

Објављено: 29.07.2008. 19:34 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Помоћник министра туризма и заштите животне средине Синиша Станковић са сарадницима и представницима црногорских институција које се баве заштитом животне средине, одржаће у сриједу 30. августа радни састанак са државним секретаром у Министарству животне средине и уређења простора Републике Словеније др Митјом Брицељом и сарадницима.

Састанак је почетак сарадње дефинисане Меморандумом о разумијевању и сарадњи у области животне средине између црногорског и словеначког министарства, који су јуче потписали министар туризма и заштите животне средине Црне Горе Предраг Ненезић и министар животне средине и уређења простора Републике Словеније Јанез Подобник.

Меморандумом је, између осталог, дефинисана техничка подршка Владе Словеније у јачању капацитета црногорских институција и изради законских аката у тој области, као и трансфер знања и искустава које је Словенија стекла током предсједавања у Европској унији.

Црногорско-словеначки меморандум дефинише сарадњу у области заштите Јадранског мора и управљања еколошки осјетљивим подручјима, те у заштити и управљању водним ресурсима и управљању отпадним водама. Радни састанак ће дефинисати конкретне активности и пројекте у оквиру договорених модалитета сарадње, који проистичу из Меморандума.

Састанак ће се одржати у Институту за биологију мора у Котору у 11,00 сати. Састанак се може снимити, а изјаве за медије су планиране у 12,00 сати.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?