Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Отварање Центра за подршку дјеци и породици у Бијелом Пољу

Објављено: 01.08.2008. 00:32 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министар правде Мираш Радовић и министар здравља, рада и социјалног старања др Миодраг Радуновић, заједно са шефицом представништва УНИЦЕФ-а за Црну Гору Ноалом Скиннер и градоначелником општине Бијело Поље Тарзаном Милошевићем, отвориће у петак 01. августа у Бијелом Пољу, први Центар за подршку дјеци и породици, чиме ће бити обогаћен систем услуга за дјецу у сукобу са законом и дјецу жртве насиља, злостављања и занемаривања.

Центар за подршку дјеци и породици ће омогућити спровођење поступка посредовања између жртве и малољетника у сукобу са законом. Он ће пружати услуге привременог склоништа за дјецу и жене - жртве насиља, злостављања и занемаривања. Та, међународно позната пракса има велики значај за малољетнике у сукобу са законом, јер подржава процес помоћи жртвама пружајући им сигурно и контролисано окружење.

Ово је први центар те врсте у Црној Гори, који представља значајну компоненту подршке постојећем систему дјечије и социјалне заштите на локалном нивоу.

Церемонија отварања Центра одржаће се у 11,00 сати (Улица Слободе б.б.).
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?