Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Представници Министарства за економски развој и Канцеларије Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Црној Гори одржаће састанак на коме ће представити заједнички портфолио за Црну Гору у области економског развоја

Објављено: 12.09.2008. 01:18 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Представници Министарства за економски развој и Канцеларије Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Црној Гори, одржаће у петак 12. септембра 2008. године састанак на коме ће представити заједнички портфолио за Црну Гору у области економског развоја.

Заједнички портфолио за сада обухвата:
1) Подршку систему просторног планирања на националном нивоу и стратешко планирање локалних власти у општинама, са циљем стварања повољнијег окружења за инвестиције и бизнис;
2) Стручну подршку реформама и развоју политика у сектору енергетике кроз: а) процјену утицаја на животну средину за поједине пројекте и б) реформу политика у енергетском сектору ради унапређивања развоја малих хидроелектрана у Црној Гори;
3) Партнерство са приватним сектором кроз конкретне пилот-пројекте у области енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије.

Састанку ће присуствовати и представници Љубљанског Урбанистичког завода Тилен Смолникар и Јања Соломун, који ће представити слованачка искуства у области израде ГИС базе података на основу урбанистичких планова.

Изјаве о садашњој ситуацији и перспективама поменутих заједничких пројеката даће министар за економски развој Бранимир Гвозденовић и стални координатор Система УН и стални представник УНДП у Црној Гори Александар Аванесов.

Састанак ће бити одржан у ресторану Плавница са почетком у 09,00 сати, док ће изјаве бити у 11,30 сати.

Напомена: За представнике медија, у просторијама ресторана предвиђеним за њих, између 11,15 и 12,00 биће приређено освјежење у виду закуске и пића, а биће им на располагању и информације о заједничким програмима Министарства за економски развој и УНДП-а.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?