Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Потпредсједница Владе Црне Горе Гордана Ђуровић примиће тим евалуатора Монеyвала (Комитета Савјета Европе за спрјечавање прања новца и финансирања тероризма)

Објављено: 12.09.2008. 20:23 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Потпредсједница Владе Црне Горе Гордана Ђуровић примиће у понедјељак, 15. септембра 2008. године, тим евалуатора Монеyвала (Комитета Савјета Европе за спрјечавање прања новца и финансирања тероризма), који борави од 14 - 20. септембра 2008. године, у службеној посјети Црној Гори. Разговори ће бити одржани у Вили "Горица", у 09,30 сати. Изјаве за јавност предвидјене су сат времена касније.

Тим евалуатора Монеyвала извршиће од 14 - 20. септембра евалуацију у тој области у Црној Гори. Ријеч је о другој евалуацији у области спрјечавања прања новца и финансирања тероризма. Први пут је процјена ситуације у Црној Гори извршена током 2003. године. Експертски тим имаће главни задатак да изврши процјену ускладјености домаће легислативе с међународним стандардима, те спроводјења закона у пракси, функционисања финансијског система и постигнутих резултата у поменутој области.

Током 6 дана боравка у Црној Гори, експерти Монеyвала састаће се измедју осталог са представницима: Управе за спрјечавање прање новца и финансирања тероризма, Управе полиције, Државног тужилаштва, Врховног суда, Агенције за националну безбједност, Управе Царина, Централне Банке и Комисије за хартије од вриједности. Такодје су предвидјени и радни састанци са представницима министарстава финансија, правде, унутрашњих и иностраних послова. Након тога планирано је да се тим евалуатора састане и са представницима законских обвезника.

Евалуаторски тим чине: Цхарлес Отт - експерт ФАТФ, Бостјан Скрлец - експерт задужен за процјену хармонизације ускладјености прописа са медјународним стандардима, Паула Лавриц експерт за процјену примјене прописа, Јосеп Мариа ФРАНЦИНО - финансијски експерт и Кирстен Мандруп администратор.

За снимање сусрета потпредсједнице Ђуровић са тимом евалуатора и праћење изјава након разговора, треба акредитовати новинаре и сниматеље код Бироа за односе с јавношћу, на тел. 242 566.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?