Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Округли сто на тему Образовање за мир

Објављено: 19.09.2008. 19:31 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Поводом 21. септембра - Међународног дана мира, Министарство просвјете и науке и Нансен дијалог центар Црна Гора, уз подршку мреже Глобалног партнерства за превенцију оружаних конфликата (ГППАЦ), организују у понедељак 22. септембра 2008, округли сто на тему Образовање за мир.

Резолуцијом 55/282, Уједињене нације прогласиле су 21. септембар Међународним даном мира. Од тада мрежа институција, организација и појединаца широм свијета обиљежава тај дан, са вјером да је могућ мир. То је и посебна прилика да се упути позив свим владама, агенцијама Уједињених нација, регионалним и невладиним организацијама да заједно прославе 21. септембар, активностима усмјереним ка постизању одрживог мира. Мировне организације из цијелог свијета упућују позив свим институцијама и појединцима да обиљеже тај дан са 24 сата ненасиља и прекида ватре.

Округли сто ће бити одржан у сали за састанке Министарства просвјете и науке у 10,00 сати, а отвориће га помоћник министра просвјете и науке Марко Јокић и директорица Нансен дијалог центра Црна Гора Светлана Рацановић.

Организовање те манифестације је примјер добре сарадње владиних институција и невладиних организација.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?