Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Регионална радионица за координацију санитарних и фитосанитарних процедура за Југоисточну Европу и ВИ састанак радних група

Објављено: 22.09.2008. 18:01 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У периоду од 23. до 25. септембра 2008. године, у Пржном ће бити одржана Регионална радионица за координацију санитарних и фитосанитарних процедура за Југоисточну Европу и ВИ састанак радних група, у оквиру ЦЛДП - Програм за развој трговинског права, Америчког одјељења за трговину.

Програм координације санитарних и фитосанитарних процедура је иницијативно финансиран од УСАИД-а како би се помогло напорима нација у развоју и нација у транзицији да изграде одговарајућу средину за повећање трговине и инвестиција и развој приватног сектора. ЦЛДП обезбјеђује регионалну техничку асистенцију у десет земаља које су чланице бившег Пакта за стабилност југоисточне Европе, како би се смањиле баријере у трговини и инвестицијама и како би се изградили механизми неопходни за повећање међународне и регионалне трговине и инвестиције.

ЦЛДП, кроз серију радионица, обезбјеђује земљама југоисточне Европе разумјевање и имплементацију принципа и мјера СПС споразума. Као резултат земље у региону су успоставиле три регионалне радне групе за подручја: безбједности хране, здравља животиња и здравља биља. Ове три радне групе се фокусирају на развој регионалних солуција везано за СПС проблеме, креирајући механизме за повремену размјену иновираних информација везаних за легислативу и регулаторни оквир као и већу сарадњу у одговарајућим специфичним случајевима појаве болести или штеточина.

Радионице и састанци радних група су подржане одговарајућим експертским савјетима службеника из Америчког одјељења за пољопривреду (УСДА) и службеника ФАО/Цодеx.

Радионицу ће отворити министар пољопривреде, шумарства и водопривреде мр Милутин Симовић, а присутнима ће се обратити представница Амбасаде Сједињених Америчкх Држава у Црној Гори Алеxандра Бонура и вођа ЦЛДП програма Ннамди К. Езера.

Радионица ће се одржати у Хотелу Маестрал, Пржно са почетком у 9,00 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?