Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Потпредсједник Владе за европске интеграције Гордана Ђуровић у радној посјети Бриселу

Објављено: 23.09.2008. 17:50 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Потпредсједник Владе за европске интеграције, проф. др Гордана Дјуровић, боравиће у радној посјети Бриселу од 23. 25. септембра 2008.године, у оквиру које ће се сусрести са господином Оли Реном, комесаром за просирење у Европској комисији. Састанак ће бити посвећен припреми предстојећег Годишњег извјештаја о напретку Црне Горе у процесу европских интеграција, као и планираним корацима Црне Горе у предстојећој фази интеграција. Програмом посјете Генералном директорату за проширење, планирани су сусрети са највишим представницима Директората.

Годишњи извјештај о напретку Црне Горе у процесу придруживања ЕУ, трећи по реду, биће презентиран почетком новембра и представља преглед остварених реформи, на политичком и институционалном нивоу, у процесу прихватања и спровођења европских стандарда, из перспективе Европске уније.

Током боравка у Бриселу, потпредсједник Дјуровић разговараће са господином Дејвидом О´Саливеном, генералним директором Директората за трговину у Европској комисији. На састанку ће бити ријечи о резултатима билатералних рунди преговора у процесу приступању Црне Горе Свјетској трговинској организацији, одржаних прошле недјеље у Женеви. У Генералном директорату за трговину планиран је и низ састанака са представницима секторских иницијатива у циљу коначног усаглашавања листа концесија за понуду за робе и понуду за услуге.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?