Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Састанак делегација Министарства унутрашњих послова и јавне управе Црне Горе и Министарства унутрашњих послова Републике Хрватске у Дубровнику

Објављено: 23.09.2008. 18:46 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Делегација Министарства унутрашњих послова и јавне управе, коју предводи министар Јусуф Каламперовић, отпутоваће у сриједу 23. септембра 2008. године у Дубровник, гдје ће је примити министар унутрашњих послова Републике Хрватске Берислав Рончевић са сарадницима.

Том приликом министри Каламперовић и Рончевић потписаће Споразум између Владе Црне Горе и Владе Републике Хрватске о враћању и прихватању лица чији је улазак или боравак незаконит, као и Протокол између Министарства унутрашњих послова и јавне управе Црне Горе и Министарства унутрашњих послова Републике Хрватске о имплементацији тог Споразума.

Предвиђено је такође, да на том састанку, делегације отпочну званичне преговоре о Нацрту уговора о двојном држављансту између Црне Горе и Хрватске. Основе за преговоре и закључивање билатералних уговора између Црне Горе других држава о двојном држављанству, Влада Црне Горе је утврдила на сједници одржаној 18. септембра 2008. године, па састанак са хрватском делегацијом представља први у низу разговора који ће у наредном периоду бити одржани ради преговарања и потписивања тих уговора.


Истог дана, у хотелу "Крација" у Цавтату, у 12,30 сати, министар унутрашњих послова Црне Горе Јусуф Каламперовић и његов хрватски колега Берислав Рончевић одржаће конференцију за штампу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?