Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Међународна конференција "Жене у систему безбједности Резолуција 1325 СБ УН"

Објављено: 02.10.2008. 22:11 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министарство иностраних послова, Министарство одбране, Министарство унутрашњих послова и јавне управе и Канцеларија за родну равноправност Владе Црне Горе организују, од 03-06. октобра 2008. у Подгорици, Међународну конференцију "Жене у систему безбједности Резолуција 1325 СБ УН".

У раду конференције ће учествовати представници/е државних институција и невладиног сектора из Албаније, Босне и Херцеговине, Македоније, Словеније, Србије, Хрватске и Црне Горе. На отварању конференције говориће министар унутрашњих послова и јавне управе Јусуф Каламперовић, помоћник Министра иностраних послова Милорад Шћепановић, шефица Мисије ОЕБС-а у Црној Гори Парасцхива Бадесцу, помоћник министра одбране Драшко Јовановић, шефица Канцеларије за родну равноправност Нада Дробњак, као и представник Фонда за развој жена Уједињених нација (УНИФЕМ).

Међународна конференција се организује у циљу боље имплементације и разумијевања Резолуције 1325, као и размјене регионалних и међународних искустава у погледу учешћа жена у систему безбједности и дефинисања будућих активности на том плану.

Међународна конференција почиње 3. октобра 2008. године у 13,00 сати у Хотелу Црна Гора.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?