Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Први састанак Заједничког одбора за праћење у оквиру Програма прекограничне сарадње између Црне Горе и Србије

Објављено: 03.10.2008. 18:47 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Секретаријат за европске интеграције Владе Црне Горе организује И састанак Заједничког одбора за праћење (ЗОП) Програма прекограничне сарадње између Црне Горе и Србије. ЗОП је задужен за доношење одлука, координацију и надгледање спровођења програма, који је подржан кроз Инструмент ИПА (Инструмент за претприступну помоћ) Европске комисије.

Након поздравне ријечи секретара Секретаријата Ане Вукадиновић, присутнима ће се обратити помоћник министра финансија Републике Србије Гордана Лазаревић, шеф оперативног сектора у Делегацији Европске комисије у Црној Гори Никола Бертолини и менаџер за програме и координацију у Делегацији Европске комисије у Србији Супилас Константинос.

Циљ састанка је да се продискутују питања повезана са структурама управљања овог Програма, као и са формирањем Заједничког техничког секретаријата (који ће бити лоциран у Пријепољу, са антеном у Бијелом Пољу) и са процедуром за објављивање Првог позива за достављање пројеката за прекогранични програм.

Чланови ЗОП-а су представници обје државе, укључујучи 7 чланова из Црне Горе и 7 из Србије (компетентни представници националних, регионалних и локалних органа и иниституција из територија које обухвата програм).

Састанак ће се одржати у понедељак, 6. октобра 2008, у просторијама Секретаријата за европске интеграције Владе Црне Горе (Ул. Станка Драгојевића бр. 2, сала на трећем спрату), са почетком у 11 сати.

Медији могу да сниме уводна излагања.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?