Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Конференција Унапрјеђење економског законодавства у земљама Југоисточне Европе

Објављено: 06.10.2008. 21:10 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У оквиру пројекта Инвестмент Цомпацт за Југоисточну Европу, Министарство за економски развој у сарадњу са ОЕЦД-ом, Министарством за економску сарадњу и развој СР Њемачке и ГТЗ-ом, организује 7. и 8. октобра 2008. године у Милочеру, регионалну конференцију Унапредјење економског законодавства у земљама Југоисточне Европе.

Циљ конференције је размјена искустава о процесу реформи економског законодавства у земљама Југоисточне Европе, како би се идентификовала добра пракса и препознали инструменти за унапређење тог процеса и јачање улоге парламента. Учествоваће представници земаља чланица ОЕЦД Инвестмент Цомпацта, представници ОЕЦД-а, јавног и приватног сектора, као и представници парламената Црне Горе, Србије, Македоније, БиХ, Албаније, Хрватске, Молдавије, Румуније.

Подсјећења ради, ОЕЦД и ГТЗ су организовали регионални пројекат, у оквиру којег су рађење појединачне студије које обухватају припремање законских аката, анализу парламентарног процеса, имплементацију аката и препоруке за унапредјење реформи економског законодавства за Црну Гору, Србију, Македнонију, Босну и Херцеговину и Албанију.

Конференција ће бити одржана у Хотелу Маестрал, а отвориће је предсједник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић у уторак 7. октобра у 09, 00 сати, након којег ће се присутнима обратити министар за економски развој Бранимир Гвозденовић.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?