Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар туризма и заштите животне средине Предраг Ненезић предводи делегацију Црне Горе на XИX Хотелско-инвестиционој конференцији у Хонг Конгу

Објављено: 15.10.2008. 18:47 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министар туризма и заштите животне средине Предраг Ненезић предводи делегацију Црне Горе, која учествује на XИX Хотелско-инвестиционој конференцији у Хонг Конгу. У делегацији су и помоћник министра туризма и заштите животне средине Небојша Поповић и савјетник у кабинету предсједника Владе Војин Влаховић.

XИX Хотелско-инвестициона конференција која, по свом значају и величини, представља најзначајнију и највећу инвестициону конференцију у области хотелијерства у Азијско-Пацифичком региону, одржава се у Конг Конгу од 15.до 17.октобра. Та конференција је једна од најважнијих инвеститорских догађаја у области хотелијерства на територији Азије, чији значај потврђују многобројни и реномирани хотелски инвеститори, финансијери и водеће индустријске фирме у Азији, који ће узети учешћа у њеном раду. Хонг Конг је један од водећих финансијских центара свијета и представља веома важан интернационални центар за финансије и промет, са највећом концентрацијом најзначајнијих инвестиционих корпорација.

Претходна, XВИИИ хотелско инвестициона конференција, окупила је на једном мјесту 800 водећих инвестиционих компанија из Азијско - Пацифичког региона и Азије уопште, као и велики број најзначајнијих хотелских менаџмент компанија (Глобал Хyатт Цорпоратион, Хилтон Хотелс, Марриотт Интернатионал, Инц., Старwоод Хотелс & Ресортс Wорлдwиде, Инц.).

Током конференције, министар Ненезић имаће низ састанака са представницима најзначајнијих свјетских хотелских ланаца и најзначајнијих инвестиционих компанија из области туризма, као што су Глобал Хyатт Цорпоратион, Хилтон Хотелс, Марриотт Интернатионал, Инц., Старwоод Хотелс & Ресортс Wорлдwиде, Инц., гдје ће промовисати Црну Гору као атрактивну инвестициону дестинацију. Он ће, такође, имати значајан број уговорених интервјуа са најзначајнијим представницима медија са простора Азијско Пацифичког региона.

У септембру 2007. године потписан је Меморандумом о разумијевању са Националном туристичком управом Народне Републике Кине. Тим билатералним документом о сарадњи у области туризма прецизирају се сви елементи туристичке сарадње, а прво засиједање црногорско-кинеске Међувладине комисија за трговинску и економску сарадњу одржано је почетком јуна 2008. године у Пекингу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?