Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Презентација активности Савјета за регионалну сарадњу (РЦЦ)

Објављено: 11.11.2008. 19:33 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министарство иностраних послова Црне Горе и Секретаријат Савјета за регионалну сарадњу (РЦЦ) организују презентацију активности Савјета за регионалну сарадњу у Подгорици, 11. и 12. новембра 2008. године.

На састанку експерата РЦЦ са релевантним државним ресорима и институцијама, представницима цивилног друштва и јавности биће презентоване активности Савјета кроз шест области које су земље региона означиле као поља од заједничког интереса: економски и социјални развој; инфраструктура и енергетика; правда и унутрашњи послови; безбједносна сарадња; изградња људских ресурса и парламентарна сарадња. Поред домаћина, скупу ће се обратити и Јелица Минић, замјеник генералног секретара РЦЦ, као и експерти из Секретаријата задужени за навдене области.

Презентација из области изградње људских ресурса биће одржана у уторак, 11. новембра 2008. године, са почетком у 11,00 сати у просторијама Црногорске Академије наука и умјетности, а остале презентације биће одржане у сриједу, 12. новембра 2008. године, са почетком у 11,30 сати у Конгресној сали клуба Демократске партије социјалиста, зграда Владе Црне Горе.

Предстојећи састанак резулатат је напора за успостављањем комуникације земаља Југоисточне Европе са Савјетом за регионалну сарадњу, у правцу свеобухватног артикулисања националних интереса и програма сарадње у склопу оживотворења пројектно-орјентисане димензије активности РЦЦ и регионалног власништва над овим новим, најважнијим механизмом и главним интерлокатором између земаља региона, Европске комисије и укупне међународне донаторске заједнице.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?