Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Потписивање Споразума о реконструкцији школских објеката на сјевероистоку Црне Горе

Објављено: 12.11.2008. 22:59 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министар просвјете и науке проф. др Сретен Шкулетић и шеф канцеларије Фондације Царитас Луксембург за Црну Гору Ервин Манџукић потписаће у четвртак, 13. новембра 2008. године, Споразум о сарадњи Министарства просвјете и науке Црне Горе и Фондације Царитас Луксембург, који подразумијева реконструкцију школских објеката на сјевероистоку Црне Горе В фаза.

Овај пројекат подразумијева адаптацију шест васпитно-образовних установа, основних и средњих школа у општинама Бијело Поље, Беране, Плав и Рожаје, у складу са заједнички процијењеним потребама школа. Циљ пројекта је подршка реформи система образовања у Црној Гори, као и унапређење и побољшање услова за рад и учење у предметним школама за око 5.000 директних корисника. На тај начин, створиће се простор који одговара потребама ученика и услови за успјешну имплементацију наставног процеса кроз примјену метода активног учења.

Укупна вриједност Пројекта износи 675.000 Еура. На основу Споразума, Министарство ће обезбиједити 20 % средстава који су потребни за реализацију тог пројекта, док се Фондација Царитас обавезује да обезбиједи остала потребна средства.

Пројектом су обухваћене реконструкције ОШ ''Доња Ловница'' у Рожајама, ОШ ''Џафер Никочевић'' у Гусињу, Општина Плав, ОШ ''Марко Миљанов'' у Бијелом Пољу, Гимназије ''Панто Малишић'' у Беранама, ОШ ''Вукашин Радуновић'' у Беранама и ОШ ''Махмут Адровић'' у Беранама.

Споразум ће бити потписан у сали Министартва просвјете и науке (Трг Вектре), у 10,00 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?