Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: В.д. начелника Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић на састанку Војног комитета НАТО у Бриселу

Објављено: 18.11.2008. 23:27 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
В.д. начелника Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић учествоваће у сриједу, 19. новембра 2008. године, на састанку Војног комитета НАТО у Бриселу.

Састанку присуствују највиши војни званичници из 26 држава чланица и 23 државе партнера, а ријеч је о редовном, полугодишњем састанку на нивоу начелника генералштабова.

Војни комитет НАТО је највише војно тијело у НАТО, а на његовим састанцима се разматрају важна питања из области сарадње и функционисања НАТО земаља чланица и партнера.

Војни комитет је потчињен Сјеверноатланском савјету (НАЦ) и Комитету за планирање одбране, а састављен је од сталних националних војних представника. У оквиру Евроатланског партнерског савјета отворен је за партнере у формату Евроатланског партнерског војног комитета.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?