Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Пријем представника дјечијих парламената основних школа поводом 20. новембра - Дана права дјетета

Објављено: 19.11.2008. 22:13 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Генерална скупштина Уједињених нација усвојила је 20. новембра 1989. г. Конвенцију о правима дјетета, као први међународни уговор који се посебно и свеобухватно бави правима дјетета.

Поводом Дана усвајања Конвенције, министар здравља, рада и социјалног старања др Миодраг Радуновић примиће представнике дјечијих парламената основних школа др Драгиша Ивановић и Саво Пејановић из Подгорице, Вуко Јововић из Даниловграда и Ристо Манојловић из Колашина, те Завода за школовање и професионалну рехабилитацију инвалидне дјеце и омладине из Подгорице. Том приликом биће промовисана Конвенција, прилагођена језику дјетета Сад разумијем своја права, у чијем су прилагођавању / писању учествовали представници дјечијих парламената из Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије.

На састанку са министром, дјеца ће указати на важност прилагођавања Конвенције о правима дјетета на језик разумљив дјеци, као и колико се поштују права дјетета. Поред тога, биће ријечи и о резултатима мини истраживања о информисаности шире јавности на тему физичког кажњавања дјеце.

Пријем представника дјечијих парламената основних школа одржаће се у четвртак, 20. новембра 2008. у просторијама Министарства здравља, рада и социјалног старања, са почетком у 10,00 сати.


ПР служба
Министарства здравља, рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?