Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Почиње редовна мисија Међународног монетарног фонда

Објављено: 02.12.2008. 18:25 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Мисија Међународног монетарног фонда (ММФ), коју предводи нови шеф за Црну Гору Данијел Канда, почиње двонедјељне консултације разговорима са гувернером Централне банке Љубишом Крговићем и министром финансија др Игором Лукшићем. Та међународна финансијска институција, по члану ИВ Статута ММФ-а, са сваком земљом чланицом ММФ-а обавља консултације једанпут годишње. Мисија ће у Црној Гори боравити од 03. до 16. децембра 2008. године.

Представници ММФ-а ће обавити разговоре у Влади, Централној банци и другим институцијама, као и у пословним банкама и предузећима, како би сагледали макроекономску ситуацију, актуелне проблеме, трендове и реформе, спровођење текућих мјера, те планове и изгледе црногорске економије у наредној години. Пажња ће бити усмјерена на пројекцију БДП-а за наредну 2009. годину, као и на фискални и финансијски сектор.

Закључци Мисије ММФ-а и њихова оцјена економске ситуације у Црној Гори, која представља значајан сигнал прије свега за стране инвеститоре, након свих консултација, биће 16. децембра представљени на конференцији за новинаре.

Централна банка Црне Горе и Министарство финансија
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?