Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Први састанак ИПА мониторинг комитета у Црној Гори

Објављено: 02.12.2008. 21:40 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У сриједу, 3. децембра 2008, биће одржан први састанак ИПА мониторинг комитета у Црној Гори, којим ће предсједавати потпредсједник Владе за европске интеграције и Национални координатор за ИПА програм проф. др Гордана Ђуровић и шеф Јединице за Србију и Црну Гору у Генералном директорату за проширење Европске комисије Тереза Собиески.

ИПА мониторинг комитет основан је у циљу праћења реализације пројеката подржаних од Европске комисије, који се реализују у Црној Гори у оквиру Инструмента за претприступну помоћ (ИПА). ИПА мониторинг комитет чине Национални ИПА координатор за Црну Гору, представници црногорских институција укључених у тај програм, представници Генералног Директората за проширење и Европске комисије у Подгорици.

На дневном реду првог састанка је Предлог пословника о раду ИПА мониторинг комитета, актуелно стање у имплементацији ЦАРДС/ИПА пројеката, ЦАРДС уговора чија је реализација у току, досадашњи резултати у спровођењу програма подршке у оквиру Инструмента за претприступну помоћ и изазови у спровођењу ИПА програма у Црној Гори.

На састанку ће се разговарати и о припреми за увођење Децентрализованог имплементационог система (ДИС), актуелној ситуацији и корацима који ће бити предузети у 2009. години, у циљу његове пуне импленетације. Такође, биће ријечи и о Вишегодишњем индикативном планском документу (МИПД) за период 2009 2011. године, који даје смјернице за припрему пројеката у оквиру ИПА програма.

Састанак ће бити одржан у згради Владе Црне Горе, ул. Јована Томашевића, са почетком у 11,00 сати.

Медији могу снимити уводна излагања предсједавајућих. Акредитације за праћење почетка састанка можете извршити код Бироа за односе с јавношћу, на тел. 242 566.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?