Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Нови програм помоћи сјеверу Црне Горе Америчке агенције за међународни развој

Објављено: 12.12.2008. 23:30 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Примјена пројекта СТАРС (СТИМУЛИСАЊЕ РАЗВОЈА СЈЕВЕРА) Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), почеће на Црногорском економском форуму, који се организује у хотелу Бјанка у Колашину. На скупу ће говорити министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Милутин Симовић, министар туризма и заштите животне средине Предраг Ненезић и амерички амбасадор у Црној Гори Родерик Мур.

СТАРС иницијатива ће, у сарадњи са предузетницима, малим и средњим предузећима, грађанима, Владом и локалним властима, радити на унапређењу економског развоја црногорског сјевера кроз валоризацију његових потенцијала, посебно у областима екотуризма и пољопривреде. За реализацију вишегодишњег пројекта, намијењено је више од 10 милиона долара

На Црногорском економском форуму, првом догађају у оквиру СТАРС пројекта, учесници ће разматрати економске потребе и области које посједују потенцијал за развој сјевера Црне Горе с циљем планирања заједничке акције.

Форум ће се одржати од 15. до 17. децембра. Новинари заинтересовани да извијесте о овом догађају треба да буду у хотелу Бјанка у Колашину у 9.40 сати у понедјељак 15. децембра.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?