Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар туризма и заштите животне средине Предраг Ненезић предводиће делегацију Владе Црне Горе на Министарској конференцији о водама у Аману, Јордан

Објављено: 19.12.2008. 23:00 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У Аману ће од 21-22. децембра 2008. године, под окриљем Уније за Медитеран и под заједничким предсједавањем Француске која предсједава Европском Унијом, те Египта и Јордана, бити одржана Евро-медитеранска министарска конференција о водама. Конференција се одржава у оквиру активности Уније за Медитеран (УзМ), у којој се значајно мјесто придаје заштити животне средине и достизању циљева одрживог развоја, и посебно заштити и одрживој валоризацији водних ресурса. Делегацију Владе Црне Горе на тој конференцији предводи министар туризма и заштите животне средине Предраг Ненезић.

Основни циљеви Конференције су активности на дефинисању смјерница за израду дугорочне Стратегије за воде Медитерана, која би била усвојена на Самиту предсједника држава Медитерана током 2010. године. На Конференцији ће одговарајућа пажња бити посвећена и реализацији мјера за мониторинг, контролу и редукцију загађења водених екосистема, као и питањима од значаја за одрживо водоснабдијевање и управљање отпадним водама. Том приликом биће презентирани први конкретни пројекти, усклађени са захтјевима будуће Стратегије за воде Медитерана.

Министар Ненезић ће на Конференцији имати излагање о националним приоритетима у области заштите и управљања водама, посебно у контексту стварања услова за ефикасну финансијску и техничку подршку, која ће по том основу бити доступна Црној Гори као новој чланици Уније за Медитеран. Црногорски министар ће, на маргинама конференције, имати сусрете и са представницима међународних организација, које финансијски и технички подржавају активности у тој области.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?