Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Потписивање Уговора о куповини три авиона типа АТ-802А Фире Босс намијењених гашењењу пожара

Објављено: 23.12.2008. 01:58 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министар унутрашњих послова и јавне управе Јусуф Каламперовић, градоначелник Подгорице Миомир Мугоша и градоначелник Будве Рајко Куљача потписаће у уторак 23. децембра 2008. године, Уговор са директором шпанске Компаније АИР ТРАЦТОР ЕУРОПЕ Хугом Арцеом, о куповини три авиона типа АТ-802А Фире Босс намијењених гашењењу пожара.

Средства за набавку авиона, у укупном износу од 8.100.000 еура, обезбиједила је Влада Црне Горе и општине Подгорица и Будва, у циљу што ефикаснијег суочавања са ризицима пожара, који у љетњем периоду угрожавају значајан дио црногорске територије. Авиони ће бити стављени на располагање Сектору за ванредне ситуације и цивилну безбиједност Министарства унутрашњих послова и јавне управе.

Уговор ће бити потписан у Свечаној сали Министарства у 15,00 сати. Након потписивања Уговора, министар Каламперовић и господин Арцео даће изјаве за јавност.

Потребно је да се новинари и сниматељи, заинтересовани за праћење догађаја, акредитују на факс бр: 020-246-779.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?