Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Други састанак Пододбора за унутрашње тржиште и конкуренцију и Други секторски састанак о унутрашњем тржишту између Црне Горе и Европске комисије

Објављено: 09.02.2009. 19:02 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У уторак 10. фебруара 2009. године, у Подгорици ће бити одржан други састанак Пододбора за унутрашње тржиште и конкуренцију и ИИ секторски састанак о унутрашњем тржишту, на којем ће представници Црне Горе презентирати напредак у областима заштите потрошача и јавног здравства, јавних набавки, права интелектуалне, индистријске и комерцијалне својине, права оснивања предузећа и слободе пружања услуга, привредног права, банкарства, осигурања и других финансијских услуга, као и политике конкуренције и државне помоћи.

Састанак ће, у име Владе Црне Горе, водити потпредсједник Владе за европске интеграције проф. др Гордана Ђуровић, а у име Европске комисије - шеф политичке јединице у Делегацији Европске комисије у Подгорици Клајв Рамболд.

На састанцима Привременог пододбора прати се имплементација одређених области Привременог споразума о трговини и сродним питањима који је, након потписивања ССП, ступио на снагу 1. јануара 2008. године.

Представници институција Црне Горе презентираће колегама из Европске комисије ажуриране и детаљне информације о постигнутом напретку у свим секторским политикама које су предмет извјештавања, с акцентом на кључне активности у периоду од претходног састанка.

Састанак ће се одржати у згради Управе за кадрове, ул. Јована Томашевића бб, са почетком у 8.30 сати.

Уводна излагања су отворена за представнике средстава јавног информисања.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?