Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: ИX сједница Националне комисије за имплементацију Иновираног Акционог плана за спроводјење Програма борбе против корупције и организованог криминала

Објављено: 17.02.2009. 16:10 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Девета сједница Националне комисије за имплементацију Иновираног Акционог плана за спроводјење Програма борбе против корупције и организованог криминала, којом ће предсједавати Проф. др Гордана Ђуровић, потпредсједник Владе за европске интеграције и предсједник Националне комисије биће одржана у уторак, 17. фебруара 2009.године.

На дневном реду Девете сједнице биће разматран Предлог ИВ извјештаја о реализацији мјера из Иновираног Акционог плана за спроводјење Програма борбе против корупције и организованог криминала, за период 01.07. 31.12. 2008. године, у који су интеграсини предлози чланова Националне комисије у вези са реализацијом из Годишњег извјештаја Европске комисије о напретку Црне Горе за 2008. годину.

Предлог ИВ извјештаја базира се на информацијама које су, о свом раду у области борбе против корупције И организованог криминала, доставиле 54 црногорске институције. Синтеза ових извјештаја, са предлогом степена реализације мјера, обједињена је у Предлогу ИВ извјештаја Националне комисије. Сви члановима Националне комисије, сходно Пословнику о раду, данас је достављен Предлог ИВ извјештаја, ради благовременог упознавања са истим И квалитетне дискусије на самој сједници Комисије.

Поједини чланови Националне комисије, тражили су, још претходне недјеље, доставу свих извјештаја институција, укључујући И извјештај Трипартитне комисије, што им је такодје биило омогућено.

Национална комисија основана је Одлуком Владе Црне Горе из фебруара 2007.године, са основним задатком да руководи, организује и синхроизује активности органа државне управе и осталих надлежних институција у спроводјењу Програма борбе против корупције и организованог криминала, односно његовог Акционог плана, као и да припрема и доставља Влади и осталим институцијама извјештаје о овој области са оцјеном и предлогом мјера најмање два пута годишње. Национална комисија има 12 чланова: предсједник је др Гордана Ђуровић, потпредсједник Владе, замјеник Јусуф Каламперовић, министар унутрашњих послова и јавне управе, а чланови: министар финансија и потпредсједник Владе, др Игор Лукшич, министар правде, Мираш Радовић, предсједник Одбора за економију, финансије и буџет у Скупштини ЦГ, Александар Дамјановиц, предсједник Одбора за политички систем, правосудје и управу у Скупштини ЦГ, Џавид Шабовић, предсједник Врховног суда ЦГ, Весна Меденица, Врховни државни тужилац, Ранка Чарапић, директор Управе полиције, Веселин Вељовић, директор Управе за антикорупцијуску иницијативу, Весна Ратковић, извршни директор Мреже за афирмацију невладиног сектора, Вања Ћаловићи Златко Вујовић, извршни директор НВО Цеми. Секретар Националне комисије је начелник одјељења за сузбијање привредног криминалитета у Управи полиције, Петко Спасојевић.

Након сједнице Комисије, биће објављено саопштење.

Представници медија могу снимити почетак рада Националне комисије, која почиње у 16.00 х, Зграда Владе, Јована Томашевића бб, И спрат, сала 167.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?