Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Конференција за новинаре поводом почетка рада Регионалне школе за државну управу (РеСПА)

Објављено: 16.02.2009. 18:20 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У Подгорици ће у уторак 17. фебруара 2009. године бити одржана конференција за новинаре, поводом почетка рада Регионалне школе за државну управу (РеСПА) са сједиштем у Даниловграду. Пројекат РеСПА је један од најзначајнијих пројеката на Западном Балкану, инициран у циљу унапређивања регионалне сарадње у области јавне управе, јачања административних капацитета и развоја кадрова у складу са принципима европског административног простора.

С обзиром да се отварање школе очекује у првом кварталу 2009. године, прва обука из РеСПА Програма за 2009. годину одржаће се у Управи за кадрове од 17 - 19. фебруара, на тему Политика државне помоћи. Полазници семинара су представници земаља - чланица РеСПА (Албанија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Македонија, Србија, Косово и Црна Гора). Из сваке земље на семинару ће бити по три учесника, док су предавачи еминентни стручњаци ЕИПА/е (Европски институт за државну управу из Мастрихта).

На конференцији за новинаре говориће потпредсједник Владе за европске интеграције др Гордана Ђуровић, шеф делегације Европске комисје у Црној Гори Леополд Маурер, директор Управе за кадрове Светлана Вуковић, предсједник Општине Даниловград Бранислав Ђурановић и директор ЕИПА Антенна Луксембург Петер Голдсцхмидт.

Конференција ће бити одржана у просторијама Управе за кадрове (ул. Јована Томашевића 2А), са почетком у 12,00 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?