Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Други састанак заједничког Пододбора Европска комисија - Црна Гора и састанак Унапријеђеног сталног дијалога о саобраћају, енергетици, животној средини и регионалној политици

Објављено: 16.02.2009. 20:23 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У Подгорици ће 17. и 18. фебруара 2009. године бити одржан други састанак заједничког Пододбора Европска комисија - Црна Гора и састанак Унапријеђеног сталног дијалога о саобраћају, енергетици, животној средини и регионалној политици. Састанак ће у име Владе Црне Горе водити потпредсједник Владе за европске интеграције проф. др Гордана Ђуровић, а у име Европске комисије - шеф Делегације Европске комисије у Подгорици Леополд Маурер.
Представници институција Црне Горе презентираће колегама из Европске комисије ажуриране и детаљне информације о постигнутом напретку у свим секторским политикама које су предмет разговора, с акцентом на кључне активности у периоду од претходног састанка. Акценат ће бити стављен на усклађивање законодавства и административне капацитете, тј. оснивање нових и јачање постојећих институција, те на способност за додношење и провјеру усаглашености националних прописа са прописима Европске уније.

Када је ријеч о саобраћају, разговараће се о оствареном напретку у областима друмског, жељезничког, ваздушног и поморског саобраћаја. У дијелу састанка о енергетици, теме су интерконекција енергетских мрежа, мјере за унапређење енергетске ефикасности и коришћење обновљивих извора енергије, сигурност набавки, нуклеарна безбједност и заштита од радијације, као и Стратегија за енергетику и фиансијска подршка ЕУ и других донатора. У области животне средине разматраће се прогрес у процесу хармонизације у секторима хоризонталног законодавства, управљања отпадом, контроле квалитета воде и ваздуха, индустријског загађења и управљања ризиком, заштите природе и инвестирања у животну средину, док ће код регионалне политике у фокусу бити правни и институционални оквир и ИПА инструмент.

Састанци ће се одржати у Секретаријату за европске интеграције (ул. Станка Драгојевића 2, сала на ИИИ спрату), са почетком у 9.00 сати. Уводна излагања потпредсједнице Владе Гордане Ђуровић и шефа делегације Европске комисије Леополда Маурера, приликом отварања састанка, отворени су за представнике средстава јавног информисања.
Акредитације за праћење тог догађаја треба извршити код Секретаријата за европске интеграције, на тел. 225 568.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?