Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Туристичка понуда Црне Горе биће представљена на 31. Међународном туристичком сајму "ИФТ 2009" Београд

Објављено: 25.02.2009. 16:44 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
На XXXИ Међународном Сајму туризма у Београду ИФТ 2009, водећем у региону Југоисточне Европе који се одржава од 26. фебруара до 01. марта, туристичку понуду Црне Горе представиће Министарство туризма и заштите животне средине, у сарадњи са стратешким партнерима и туристичком привредом. Поред НТО ЦГ посебне штандове и наступ имаће и локалне туристичке организације, црногорски хотелијери и агенције.

Национална туристичка организација представиће понуду црногорског туризма на три појединачна тематска дијела штанда у Хали 1, површине 300 м2. Штанд се састоји од пословног дијела, који је намијењен за састанке, информативног дијела на којем је презентирана понуда, као и дијела који представља забавни програм анимационаог карактера уз учешће коктел мајстора, са дегустацијом традиционалних црногорских специјалитета.

У оквиру штанда НТО ЦГ, своју понуду презентираће и стратешки партнери: Р-тоурс, Qуеен оф Монтенегро, Монтенегро Аирлинес, ЈП Морско Добро, Бепплер & Јацобсон, Т. мобиле, као и Туристичка организација Пужине, хотел Пер астра - Пераст и ХЕЦ хотел Ресиденце - Милочер.

Према званичним подацима, Црну Гору је у 2008. години посјетило око 413.000 туриста из Србије, који су остварили око 2.878.395 ноћења, што је за 8% више у односу на 2007.годину. Туристи из Србије и даље значајно учествују у структури туристичког промета, са око 40% учешћа у укупно оствареним ноћењима.

Очекује се да овогодишња сајамска манифестација, на простору од преко 30.000 м², окупи око 811 излагача из преко 40 земаља и преко 45 000 посјетилаца.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?