Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Конференција за медије поводом уручивања сертификата полазницима ГИС курса о заштити животне средине и сектора шумарства

Објављено: 27.02.2009. 23:50 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министарство туризма и заштите животне средине и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП) организују у понедјељак, 02. фебруара 2009. конференцију за медије, поводом уручивања сертификата полазницима ГИС курса о заштити животне средине и сектора шумарства.

На конференцији ће говорити стални представник УНДП/стални координатор система УН у Црној Гори Александар Аванесов, министар туризма и заштите животне средине Предраг Ненезић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Милутин Симовић.

Након уводних излагања, биће ријечи о Пројекту Географски информациони систем за заштиту животне средине, вриједан 1.1 милион америчких долара, у оквиру којег је реализован курс, уз подршку влада Финске, Јапана, Црне Горе и УНДП. Затим ће представници институција (Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Природњачки музеј, Институт за шумарство, Геолошки завод, Институт за биологију мора, Планинарски савез и Сеизмолошки завод), чији су службеници били полазници курса, укратко представити значај и користи од употребе ГИС-а у тим институцијама.

Знања стечена на курсу омогућиће да се спријечи неодрживо коришћење природних ресурса, те да се повећају приходи од њих и усмјере у развој локалних заједница. Ефекти треба да дођу до изражаја и кроз оспособљеност за стварање и употребу дигиталних мапа, планирање инвентара природних ресурса, визуелизацију и вредновање резултата инвентара, чување и употребу постојећих података и правовремено регистровање промјена.

Конференција ће бити одржана у Цитy Хотелу (бивши хотел Љубовић), са почетком у 09,30 сати. Представници медија заинтересовани да узму додатне изјаве од министара, представника УНДП или неке од поменутих институција имаће прилику да то учине након уручивања сертификата (11:30х).
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?